недеља, 30. децембар 2012.

ALOE Body Toning Kit ( # 55 )

Set za uklanjanje celulita i strija na efikasan vidljiv i kvalitetan način

ALOE BODY TONING KIT - Komplet za uklanjanje celulita i strija

Celulit je, hronična upalna i degenerativna bolest vezivnog tkiva kože, naročito njenih elastičnih vezivnih vlakana, pri čemu ženski polni hormon estrogen i nasledni faktori igraju glavnu ulogu. Međutim, za nastanak celulita odgovoran je i čitav niz dodatnih faktora koje treba poznavati i koliko je moguće ne dozvoliti njihovo ispoljavanje.
 

Kako nastaje celulit? Šta i kako učiniti da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti?

Nikome se ne sviđaju bedra i bokovi puni rupica, ali mnoge osobe ih imaju. Kod celulita naslage prekomerne masti stvaraju kožu sa površinom punom rupica slična takozvanoj "pomorandžinoj kori".

Celulit je posljedica preteranog povećanja volumena ćelija masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u telu, što sprečava normalan odvod krvi i limfe koji odvode otpadne tečnosti iz tkiva

Materije koje organizam ne izluči skupljaju se u dubokom sloju kože, u prostorima između ćelija masnog tkiva i pritiskaju sitne krvne sudove koje ne mogu masnim ćelijama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranljive materije.

Celulit je propraćen oštećenjem okolnog tkiva koje postaje neelastično, te tako dovodi do površinske deformacije kože. U delovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao 'pomorandžinu koru', a isto tako slabi i njen tonus.
Obzirom da se celulit nalazi u dubljim dijelovima kože, u hipodermisu, ima tendenciju povećavanja, jer se masne ćelije volumenom povećavaju. Posljedica je pogoršanje celulita, usporena cirkulacija krvi što uzrokuje zadržavanje vode i loše uklanjanje masti i štetnih materija. Tada kažemo da se celulit čvrsto ugradio(tvrdi celulit).
Celulita se svakako užasavaju sve žene iako ga gotovo sve imaju, a u posljednje vrijeme imaju ga i muškarci. Na to utiču geni, ishrana, nezdravi  način života, ali i stres i psihološki pritisci pod kojim većina živi. Ružan izgled pomorandžine kore na bedrima, trbuhu, nadlakticama, koljenima, stražnjici nije stoga samo estetski nego i zdravstveni, pa i psihološki problem.

Kako nastaje celulit? Šta i kako uraditi da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti? 

Odgovor, kažu nutricionisti, treba tražiti ondje gdje nastaje problem, a ne gdje se iskazuje: u tijelu u kojem uostalom nastaju procesi koji uzrokuju celulit. Treba ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljenu vodu i toksine. To najčešće znači i promjeniti režim ishrane te povećati fizičku aktivnost uz prirodne dopunjivače.
Postoje mnogi razlozi pojave celulita: poremečaj ravnoteže hormona, kardivaskularni problemi, nedovoljna fizička aktivnost, preterano sedenje, ne dovoljno kretanja, nepravlilna ishrana itd.
Kako nastaje celulit?
Šta i kako učiniti da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti? Odgovor, kažu nutricionisti, treba tražiti ondje gdje nastaje problem, a ne gdje se iskazuje: u tijelu u kojem uostalom nastaju procesi koji uzrokuju celulit. Treba ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljenu vodu i toksine. To najčešće znači i promjeniti režim ishrane te povećati fizičku aktivnost uz prirodne dopunjivače.

Celulit ne poštuje pravila.

U slučaju celulita nema pravila. Samo ga oko deset posto žena nema, a među onih 90 % koje ga imaju čak je oko 32 % mršavih.

Zbog uticaja hormona, nepravilne ishrane i pomanjkanja fizičkr aktivnosti masno tkivo se nakuplja i čini oko 20 do 25 % ukupne telesne težine. U tome se, među ostalim, razlikuje muški i ženski organizam jer žene u tom slučaju imaju manjak mišične mase.
Zbog toga se i ne mogu dobiti odgovarajući rezultat samo s dijetama i izgladnjivanjem. Celulit je promijenjeno masno tkivo koje se nakuplja na određenim dijelovima ženskog tijela (ruke, leđa, stražnjica, trbuh, bedra i koljena).

Uzrok može biti i genetski, ali najveću odgovornost ipak ima ženski hormon estrogen. On uzrokuje nakupljanje i zadržavanje suvišnih masnoća koje se mogu javiti od puberteta do klimakterija. Za njegovo uklanjanje treba mnogo više truda i kombinaciju ishrane, vježbanja i kozmetičkih tretmana.
Celulit koji dobijemo uz debljanje, bez obzira na to je li ono sporo ili brzo, vrlo se lako uklanja. Jedino mu ne smijemo dopustiti da se "ukorijeni". Uz pomoć pravilne ishrane, sporta i kozmetičkih klasičnih tretmana kod takvog ćemo celulita vrlo brzo dobiti dobre rezultate.

Celulit može nastati naglo, tj. mi ga vidimo odjednom, a uzrok može biti debljanje jer se organizam od nekih materija brani tako da prikuplja i akumulira energiju. Stoga izgladnjivanjem ne dobijamo nikakve rezultate, a sve to pospješuje i stres.

Neuredna probava također podstiče pojavu celulita jer puna ili lenja crieva pritiskaju karlicu i tako onemogućuje povratni protok krvi i usporavaju cirkulaciju u nogama. Ishrana bogata voćem i povrćem sa puno biljnih vlakana i vode pomoći će vam ako imate takve probleme. Često je neophodno dodatno unositi biljna vlakna putem kvalitetrnih dopunjivača ishrane.

Pored navedenih faktora, pušenje je vrlo važan štetni faktor u nastanku celulita, jer smanjuje oksidacione procese u organizmu, smanjuje snabdijevanje ćelija neophodnim kiseonikom, a oštećujući krvne sudove smanjuje i snabdijevanje ćelija hranjivim supstancama te dovodi do pojačanog stvaranja slobodnih radikala u tkivu.

Stručnjaci upozoravaju kako su najveći krivci za nastanak celulita i pomanjkanje kretanja, prekomjerni unos kalorija hranom, otežana cirkulacija, stres, pušenje... sve ono što nam je moderni ritam života nametnuo kao svakodnevicu. Porazno je da se zbog stresnog načina života celulit sve više pojavljuje i kod vrlo mladih djevojaka.

Svaka žena sanja o tijelu bez viška kilograma i celulita

 Ukratko: Možemo slobodno reći da je celulit vidljiv znak starenja kože kao posledica usporenog metabolizma.

 Stoga borba protiv celulita mora biti temeljita, uporna (upornija od njegovog pojavljivanja) i suštinska. Najbolje je kombiniovati vježbanje, zdravu ishhranu i ciljane kozmetičke nege, ali i pripaziti, i ne visoke potpetice ili pretesnu gardarobu koja sprečava normalnu cirkulaciju tijela. I što je najvažnije, želite li doista izboriti pobjedu, nikad ne recite da nemate vremena....

Upravo iz tog razloga, kada je ishrana u pitanju, savetujemo vam da u kombinaciji sa našim proverenim dodacima ishrani obavezno uzimate i Aloju za unutrašnju regulaciju a za spoljnu upotrebu obavezno koristite ANTI CELULIT SET.
Ovaj set stimuliše poktožnu cirkulaciju, koja pomaže u razbijanju zarobljene tečnosti i masnih naslaga koje najčešće prouzrokuju pojavu celulita.

Set se sastoji od:

BATH GELLE
ALOE BODY TONER
ALOE BODY CONDITIONING CREME (kondicione kreme)
LUFE I CELOFANA (lufa za masažu i celofan za pakovanje nakon nanošenja)

1 коментар: