уторак, 11. децембар 2012.

FOREVER Artictic - Sea SUPER OMEGA 3 ( # 39 )


Nezasicene masne kiseline: Omega 3 - riblje ulje(750 mg) i Omega 9 - hladno cedjenomaslinovo ulje(250 mg)

Nezasicene masne kiseline - *pogledati NOVI Artic Sea

VItalni set nutritienata koji je neophodan za zdrav organizam su masne kiseline. Ovi hranljivi sastojci sluze za obavljanje nekoliko funkcija, ukljucujuci i obrazovanje veceg dela zastitne membrane koja okruzuje (obmotava) svaku od nasih celija.

Organizam ih takodje koristi kao gradivne blokove za stvaranje telesne masnoce koja je potrebna u odgovarajucim kolicinama da oblaze i zastiti nase unutrasnje organe i ocuva toplotu naseg tela. Medjutim, ne obezbedjuju sve masne kiseline istu korist.
Naucna istrazivanja su povezala konzumiranje zasicenih masnih kiselina koje se pre svega nalaze u zivotinjskoj masti, sa povecanim nivoom holesterola i visim rizikom od srcanih napada, dok nezasicena vrsta iz nerafinisanih biljnih ulja nema takve efekte.
Forever Living Products je formulisao odlican dodatak ishrani da bi iskoristio prednosti najnovijih istrazivanja u ovoj vaznoj oblasti nutricionizma. Kombinujuci Omega-3 i Omega-9, on obezbedjuje siguran i balansiran dodatak ishrani koji moze ciljano poboljsati i pruziti podrsku odrzavanju nivoa zdravog holesterola i triglicerida u krvi.

Forever Arctic Sea je proboj medju balansiranim dodacima ishrani, buduci da koristi i biljne i zivotinjske masti da bi izvukao iz svake ono sto je korisno. Omega-3 je esencijalna polinezasicena masna kiselina koja se nalazi u lososu, skusi i drugoj morskoj hrani, dok je Omega-9 mononezasicena masna kiselina koja se nalazi u maslinovom ulju.
Svaka kapsula sadrzi 225 mg EPA i 150 mg DHA i oleinske kiseline cime oskudeva savremeni nacin ishrane.

Korisno delovanje EPA i DHA podrazumeva i jacanje cirkulatornog sistema, ciscenje krvnih sudova od masnih naslaga (dobri holesterol putem jetre izvlaci los holesterol napolje), cime obezbedjuje razvoj i zdravlje nervnog sistema, ociju, zglobova (ucestvuje u “podmazivanju” zglobova), te odlicnu preventivu od nastanka kancerogenih oboljenja (antioksidativno svojstvo).
*Simptomi koji ukazuju na nedostatak Omega-3 NMK:
- suva koza,

- problem sa vodom koja se zadrzava,

- sklonost ka infekcijama u upalama,

- pogorsana memorija i sposobnost ucenja,

- losa koordinacija,

- kod dece usporen razvoj,

- trnjenje ruku ili nogu,

- visok krvni pritisak,

- poviseni trigliceridi,

- otezano skidanje kilaze,

- pogorsanje vida.

KLINICKA ISPITIVANjA: Nedavno sprovedena klinicka ispitivanja na ljudima su dokazala da je redovno uzimanje Artic Sea znacajno za snizavanje holesterola i triglicerida u krvi, pri cemu pozitivno utice i na odnos HLD/LDL (dobrog i loseg holesterola).

Takodje je dokazano da unosenje esencijalnih masnoca smanjuje rizik od pojave kancera, srcanih oboljenja, alergija, artritisa, ekcema, psorijaza, depresije, zamora, infekcija, PMS-a. Lista poremecaja skopcanih sa njihovim nedostatkom svake godine je sve veca.
SASTAV: Svaka kapsula od 1000 mg sadrzi 750 mg NMK Omega-3 iz ribljeg i 250 mg Omega-9 iz maslinovog ulja, zelatin, glicerin, filtriranu vodu, vitamin E (d-alfa tokoferol) kao podrsku stabilnosti NMK u nasem organizmu.

NACIN UPOTREBE: Preventivno 1 kps dnevno, kod problema kardiovaskularne prirode se preporucuje uzimanje 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno zajedno sa 0,3 do 0,5 dcl Aloe Vera Gela dnevno.

Iz ishrane je pozeljno izbaciti margarine i sva rafinisana ulja, hranu spremati na maslacu ili hladno cedjenom maslinovom ulju, dinstanjem na laganoj vatri (naucno je dokazano da trans-masnoce nastale rafinisanjem biljnih ulja blokiraju rad nezasicenih masnih kiselina, a ulje sagorelo na jakoj vatri sadrzi kancerogene elemente).
Za eventualna przenja bezbednija je upotreba zivotinjskih (svinjske) masti koje su inace zasicene masnoce pa su samim tim i termo stabilnije, ane remete rad i stabilnost nezasicenih masnih kiselina.
PAKOVANjE: 60 kapsula

PROIZVOD STABILAN: 4 godine





Нема коментара:

Постави коментар