среда, 12. децембар 2012.

FOREVER Garlic - Thyme ( # 65 )


GARLIC THYME - beli luk i majčina dušica

Lekovita svojstva belog luka poznata su vekovima širem krugu ljudi. U našim krajevima svako će vam reći da je za preventivu od gripa najbolji lek beli luk. Još u starom veku je preporučivan za lečenje mnogih bolesti.

 
Beli luk sadrži vise od 200 biološki aktivnih materija. Najdelotvorniji je alicin koji se dobija gnječenjem cena, a koji poseduje snažno antibiotsko dejstvo.

Sadrži alicinom - eterično ulje u kome ima sumpora bez azota, a koje ima blagotvorno dejstvo na krvne sudove i srce. Pored toga što blagotvorno deluje na prokrvljenost i ishranjenost srčanog mišića, blagotvorno deluje i na celokupni sistem krvnih sudova u organizmu.
Njegovo dejstvo posebno je povoljno na periferne krvne sudove ekstremiteta, na krvne sudove mozga i očiju.
 
Pomenućemo jos neka blagotvorna dejstva belog luka: beli luk deluje povoljno na celokupni sistem za varenje, pomaže u lecenju bronhitisa i mnogih plucnih bolesti. Uništava mnoge bakterije (eserihije, stafilokoke, …), deluje protiv mnogih virusa i parazita, otklanja nesanicu, povoljno deluje na rad jetre, regulise krvni pritisak.

Treba ga upotrebiti kod crevnih poremećaja (dijareja, dizenterija, kolit…). Najnovija istraživanja potvrđuju da beli luk ima i antikancerogeno dejstvo.
 
Emil Vajs, američki lekar, objavio je izveštaj o seriji eksperimenata sa 22 pacijenta, sa raznim istorijama crevnih poremećaja.

Posle uzimanja uzoraka urina i fecesa, i snimanja celog probavnog trakta, ovi pacijenti su podeljeni u dve grupe. Prva je tretirana belim lukom, a drugoj nisu davani nikakvi medikamenti. Tokom lečenja, kod pacijenata prve grupe postepeno su nestali blagi oblici dijareje, glavobolje i drugi simptomi intestinalnih oboljenja.
 Kad su svedeni rezultati, utvrđeno je da je kod osoba iz prve grupe došlo do radikalne promene INTESTINALNE FLORE (bakterije u sistemu za varenje). Neke od tih bakterija su korisne (doprinose boljem varenju), a druge su štetne pa njihovo prisustvo uslovljava trulenje i loše varenje. Povoljno dejstvo belog luka bilo je u tome što je broj škodljivih bakterija smanjio, a onih korisnih povećao.

Uz dodatak majčine dušice (takodje vekovima poznate lekovite biljke) FLP nudi ulje belog luka u kapsulama koje su bez mirisa i štetnog dejstva na sluzokožu želuca koje sveži beli luk ima, tako da ga svako može koristiti bez straha od neprijatnog zadaha iz usta i pečenja u želucu.

 
Proizvod stabilan: 4 godine

Pakovanje: 100 kapsula





Нема коментара:

Постави коментар