среда, 12. децембар 2012.

FOREVER Calcium ( # 206 )




Kalcijum citrate formula

Kalcijum je veoma važan mineral u koji u celokupnoj masi naseg tela ucestvuje sa 2%. Najvise ga ima u zubima i kostima, dok se ostatak nalazi u nervnim celijama, krvi i ostalim telesnim tecnostima. On kosti i zube cini jacim i cuva ih od propadanja, ali takodje obezbedjuje koagulaciju krvi, kao i prenos nervnih impulsa. Vazan je takodje za funkcije misica kao i za regulaciju hormona ukljucujuci i insulin.

Forever Kalcijum sa ukusom vanile obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizama. Kalcijum citrate kombinovan sa vitaminom D (holikalciferol) i magnezijum oksidom obezbedjuju maksimalnu apsorciju. Dve tablet Forever Kalcijuma uz dorucak i dve uz veceru lak su nacin da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijum i magnezijum.

Magnezijum pored toga sto je vazan da obezbedi dobro resorbovanje kalcijuma je mineral koji je vazan za pravilan rad nerava i misica, kao i za pretvaranje secera iz krvi u energiju. Takodje je poznat i kao antistresni mineral, te pomaze u suzbijanju depresivnih stanja. Sprecava nastajanje naslaga kalcijuma u krvnim sudovima, kao i kamena u bubregu i zuci.

Kalcijum je najvazniji mineral koji daje cvrstinu kostima. Deca i tinejdzeri imaju posebnu potrebu za kalcijumom u svojoj ishrani kako i pre a posebno za vreme rinejdzerskog doba deca maksimiraju skladistenje kalcijuma u svojim kostima, to pomaze kao prevencija u problemima koji se javljaju kasnije u zivotu ukljucujuci i redukciju kostane mase.


Tinejdzeri, a posebno devojcice, mogu da imaju pojacan rizik od nerazvijenih i slabih kostiju kao i druge stete po zdravlje. Kalcijum u kostima pocinje da se smanjuje na pocetku zrelog doba, a narocito kod zena progresivno opada u vreme menopause. Adekvatan dijetski kalcijum moze u ovom slucaju da umanji gubitak istog iz organizma. U dijetskoj ishrani je kalcijum posebno vazan jer podstice organizam na sagorevanje mast ii zaustavlja stvaranje masnih naslaga.
Procene pokazuju da 30 do 50 miliona amerikanaca je netolerantno na laktozu. Ljudi koji su netolerantni na laktozu (vrsta secera) ne mogu lako da je svare. Posto se laktoza nalazi i u mleku i mlecnim proizvodima, on blokira i resorpciju kalcijuma. Za pojedine koji su alergicni ili netolerantni (mleko im ne prija) kao i za one koji ne vole mlecne proizvode, kalcijum kao dopuna je neophodna opcija.

Forever Kalcijum je visoko koncentrovana formula koja obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizma. Napravljen sa ukusom vanile, obezbedjuje dnevne potrebe kalcijuma, magnezijuma i vitamina D. Dve tablet Forever Kalcijuma uz dorucak i dve uz veceru lak su nacin da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijumom i magnezijumom i osigurate vase kosti i zube od propadanja.

PAKOVANjE: 90 tableta

UPOTREBA: 2 tablete uz dorucak i 2 uz veceru


Нема коментара:

Постави коментар